MVO

MVO

Reeds voor het begrip MVO zijn intrede deed, was VanDerEng hier actief mee. Wij stippelen zorgvuldig onze strategie uit waarbinnen we actief rekening houden met onze medewerkers, klanten, leveranciers en het milieu.

Planet

Verstandig omgaan met het milieu is voor een kunststof verwerkend bedrijf een beste uitdaging. Zo hebben wij al de nodige ervaring opgebouwd met biologisch afbreekbare producten. Het is een kwestie van tijd en marktwerking maar wij zijn er van overtuigd dat een substantieel deel van onze producten binnen nu en 10 jaar uit dit materiaal wordt geproduceerd. Een kleine 20% van onze producten halen wij uit het afval van andere producties. Een voorbeeld zijn onze spuitgietproducten; omdat wij deze qua kleur exact gelijk houden met onze tuinbouwproducten, kunnen wij het uitgestanste afval, na vermaling, gebruiken voor de producten als consumptiemunten.

In 2016 zullen wij onze eigen extrusielijn productieklaar hebben. Hierdoor kunnen wij naar verwachting 65% van onze films in eigen huis produceren. Een groot voordeel van een eigen extrusielijn is de veel grotere flexibiliteit, 100% benutting van productieafval en het verlagen van de prijs van biologisch afbreekbare materialen.

mvo
ijmondwerkt

People

VanDerEng is in 2015 genomineerd voor de IJmond Social Award. Dit vanwege de wijze waarop wij langdurig omgaan met medewerkers met een beperking. Voor ons de normaalste zaak; wij hebben allemaal wel een of meerdere beperkingen. De meeste van ons kunnen dit goed maskeren, andere wat minder. VanDerEng geeft iedereen een gelijke kans.

Het feit dat we dit al jaren doen, continue innoveren én tegelijk absoluut geen slecht bedrijfsresultaat behalen, was aanleiding voor deze nominatie. Niet voor niets koesteren wij onze kernwaarden: Veiligheid, Nieuwgierigheid, Samenwerking en Innovatie

Profit

VanDerEng is een gezond, commercieel bedrijf en wij zijn zeker niet vies van een gezond bedrijfsresultaat. Natuurlijk vinden wij het zelf nooit genoeg, maar het feit dat wij door alle crisisjaren heen ons productiematerieel hebben kunnen uitbreiden, vernieuwen en optimaliseren geeft ons zelf de bevestiging dat we wellicht niet voor de hoofdprijs kunnen gaan maar zeker, tezamen met onze bovengenoemde kernwaarden tot de top van de markt behoren.

Profit