d
Snelle levertijden, snelste van heel Europa!
Direct uit de fabriek, alles uit eigen productie
Zelf te ontwerpen, doormiddel van onze online tool
Betaal achteraf met Billink

Greencore Labels: De nieuwe Norm.

2 minuten

STAP VOOR STAP NAAR LAGERE FOOTPRINT
Wereldwijd dringt het besef door dat wij zorgvuldiger met onze planeet om dienen te gaan. Reden voor VanDerEng om duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen te bepalen binnen ons duurzaamheidsprogramma. Doelstellingen waarmee we stap voor stap onze CO2 footprint terug willen brengen. De afgelopen twee jaar hebben wij intensief gewerkt aan de ontwikkeling van materialen die een lagere footprint hebben maar wél dezelfde mechanische kenmerken behouden.

 

TROTS OP GREEN CORE
Daarom presenteren wij nu met trots Green Core: de duurzame labelvariant. De basis van onze Green Core producten is een kunststof film met een gerecyclede kern. Mechanisch bevat het dus alle eigenschappen van virgin materiaal, maar met een beduidend lagere footprint. Om het materiaal ook goed te kunnen printen hebben we de buitenkanten voorzien van een zo dun mogelijke laag virgin folie. Hierdoor krijgen de Green Core producten hun karakteristieke lichte kleur en een duurzame uitstraling!

 

GREEN CORE KERN
Voor de 150 en 250mu folies bestaat de kern van de Green Core films uit Post Consumer Recyclede (PCR) materialen: in feite huishoudelijk afval wat gescheiden is naar soort. Voor de Green Core film gebruiken wij PE. De 400mu Green Core kern bestaat uit gerecycled PP (RPP) afkomstig van verpakkingsmaterialen van bloemenveilingen en supermarkten.

 

GREEN CORE PRODUCTEN
Green Core is verkrijgbaar in 150, 250 en 400mu. Uitermate geschikt voor sleufetiketten, labels en steeketiketten. De kleur van het Green Core materiaal is lichtgroen. Deze kleur zal, doordat het gerecyclede materiaal telkens verschilt, per productie enigszins kunnen variëren.

Klik hier voor de 10 voordelen van Green Core.

 

GREEN CORE BESTELLEN
De Green Core producten zijn eenvoudig online te bestellen of bij de Commerciële Binnendienst van VanDerEng via 088 – 8810 800 of mail info@vandereng.nl.