d
Snelle levertijden, snelste van heel Europa!
Direct uit de fabriek, alles uit eigen productie
Zelf te ontwerpen, doormiddel van onze online tool
Betaal achteraf met Billink

Duurzaamheid

VanDerEng B.V. is al jaren actief om onze productie een duurzaam karakter te geven. Niet alleen op het personele vlak maar zeker ook in de omgang met de toepassing van kunststoffen, werken wij op vier niveaus aan het milieu. Wat zijn dan onze doelen?

Duurzaamheidsdoelen van VanDerEng

 

1. ZERO WASTE

Enkele jaren geleden hebben wij fors geïnvesteerd in recycle-apparatuur om de reststroom welke uit het stansen van al onze producties vrijkomt, om te zetten naar grondstof voor spuitgieten. Met onze spuitgietmachines produceren wij onder andere consumptiemuntenwinkelwagenmunten en accessoires. Hierdoor kunnen wij rond de 30% van onze reststroom inzetten voor nieuwe producten, denk aan ECO Consumptiemunten en Recycle Tokens. De overige 70% kunnen wij sinds 2019 geheel benutten door deze weer op te nemen in de productie van nieuwe folies voor onze stansproducten (labels en etiketten). Zero Waste dus!

 

2. RECYCLAAT GEBRUIK : 

Op welke manier benutten we die 70%? Greencore!

VanDerEng heeft in samenwerking met zijn toeleveranciers een materiaal ontwikkeld genaamd: Greencore.

Greencore is een materiaal dat bestaat uit een combinatie van gerecycled (85%) en nieuw HDPE, zodat het kan voldoen aan klimaatdoelstellingen en aan de behoeften van klanten die optimale printresultaten willen bereiken met Thermo Transfer op onze labels en etiketten.

 

Producten die hiervan worden vervaardigd, hebben aanzienlijk minder impact op het milieu. We waarborgen natuurlijk dat ze dezelfde functionele eigenschappen hebben als materialen die zijn gemaakt van zogenaamde ‘virgin’ grondstoffen. Op deze manier kan jij als gebruiker ook je steentje bijdragen aan het milieu.

 

3. BIO-MATERIALEN

VanDerEng B.V. is samen met Wageningen Universiteit bezig om een materiaal te ontwikkelen, opgebouwd uit hernieuwbare en eetbare grondstoffen. Doel is om een grondstof te ontwikkelen waaruit wij in eerste instantie producten kunnen spuitgieten met voldoende maatvastheid, vochtbestendigheid en stijfheid. Dit materiaal zal zonder industriële compostering onder invloed van licht, vocht en zuurstof na 6 maanden volledig zijn opgenomen in de natuur! Uiteraard mag het product na gebruik bij het gft-afval gevoegd worden.

 

4. FOOTPRINT REDUCTIE

Door de bovenstaande stappen, maar ook door het vinden van lokale leveranciers, de benutting van onze reststroom en het produceren uit gerecyclede materialen heeft VanDerEng B.V. haar footprint met 18% teruggedrongen. We streven er naar dit naar een nog hoger percentage te krijgen door een beroep te doen op al onze klanten om met ons mee te verduurzamen.

 

VanDerEng B.V. is al jaren actief om onze productie een duurzaam karakter te geven. Niet alleen op het personele vlak maar zeker ook in de omgang met de toepassing van kunststoffen, werken wij op vier niveaus aan het milieu. 

 

 

 

tt sleufetiket mindgroen greencore 1