Over Enkele weken is het zover: World clean-up day

Over Enkele weken is het zover: World clean-up day

World Clean-Up Day

Op zaterdag 21 september is het zover: World Clean-Up Day. Net als vorig jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar wordt samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! VanDerEng is al jaren met duurzaamheid actief. Niet alleen op het personele vlak maar zeker ook in de omgang met en toepassing van kunststoffen. Ons doel? We werken op vier niveaus aan het milieu:

Zero Waste

Enkele jaren geleden hebben wij fors geïnvesteerd in recycle-apparatuur om de reststroom welke uit het stansen vrijkomt, om te zetten naar grondstof voor spuitgieten. Hierdoor kunnen we rond de 30% van onze reststroom in zetten voor nieuwe producten. De overige 70% kunnen we al dit jaar benutten door deze weer op te nemen in de productie van nieuwe folies voor onze stansproducten (labels en etiketten).

Recyclaat gebruik

Een deel van onze reststroom, hoofdzakelijk kleine hoeveelheden afkeur, mixen wij tot een bonte samenstelling materialen die wij gebruiken voor de productie van Eco-producten. Mooi voorbeelden zijn de Eco-munten en het Eco-plaatetiket.

Naast deze al bestaande producten verwachten wij in de komende maanden ook een eco-materiaal in verschillende dikten te kunnen aanbieden wat voor 85% is samengesteld uit gerecyclede materialen.

Bio-materialen

VanDerEng is samen met Wageningen Universiteit bezig om een materiaal te ontwikkelen, opgebouwd uit op zich eetbare grondstoffen. Doel is om een grondstof te ontwikkelen waaruit wij in eerste instantie producten kunnen spuitgieten met voldoende maatvastheid, vochtbestendigheid en stijfheid. Dit materiaal zal zonder industriële compostering onder invloed van licht, vocht en zuurstof na 6 maanden volledig zijn opgenomen in de natuur! Uiteraard mag het product na gebruik bij het GFT-afval gevoegd worden.

Footprint reductie

Door de bovenstaande stappen, maar ook door het vinden van lokale leveranciers, de inzet van onze reststroom en het produceren van gerecyclede materialen kan VanDerEng haar footprint met 18% terugdringen.

Doet u mee?

Mocht u mee willen doen of meer willen weten? Neem dan ofwel contact op met uw accountmanager ofwel of met de Commerciële Binnendienst van VanDerEng:


Contact gegevens

+31(0)88 881 08 00
info@vandereng.nl

Of vul het formulier in

Bekijk ook:

NIEUW: VDE STEEL® LABELS

De Europese staal- en betonbouw is één van VanDerEng’s belangrijkste markten binnen het industriële segment. Voor producenten in de staal- en betonbouw is de houdbaarheid en scheurbestendigheid...

nieuws
/
21 juni 2019


MEER 
INFORMATIE?