VanDerEng wint Techport Innovation Challenge

VanDerEng wint Techport Innovation Challenge

Naamloos

VanDerEng wint Techport Innovation Challenge

Reuzenstap richting duurzame vervanging van plastic verbruiksproducten

VanDerEng heeft deze week de prestigieuze Techport Innovation Challenge gewonnen. Met ons concept om kunststof verbruiksartikelen in de festivalbranche en tuinbouw te vervangen voor écht afbreekbare materialen, wisten Ernst de Haas en Tom van der Vlugt de jury te overtuigen. Aan de award is niet alleen een geldprijs verbonden, maar ook het Accelerator traject. Hierdoor wordt de ontwikkeling van dit concept extreem versneld.

Het innovatieprogramma Techport Accelerator 2018 is een samenwerking tussen Techport, IJmond Samenwerking, gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk en gemeente Velsen, provincie Noord-Holland, GO!-NH, Innomics Enterprise Accelerator en Rabobank IJmond.

Voor een jury waarin Tata Steel, ROC Nova, Rabobank, Gemeente Heemskerk en Innomics vertegenwoordigd waren, mocht VanDerEng in enkele minuten hun innovatie pitchen.
Hiermee willen wij verder gaan dan huidige ‘bioplastics’, die in feite nog veel te langzaam afbreken. Op basis van composteerbare materialen, of zelfs voedingstoffen, willen wij een grondstof ontwikkelen die zich perfect als een kunststof gedraagt tijdens gebruik. Maar oplost tot een slib of volledig afbreekt na gebruik.

Onze eerste focus ligt op onze evenementensector. Denk hierbij aan consumptiemunten en foodcontainers. Maar deze techniek zal naar de toekomst perfect schaalbaar zijn richting bijvoorbeeld de tuinbouw.

Meer weten over deze mogelijkheden voor uw bedrijf?
Of meedenken over dit baanbrekende concept?

Neem dan contact met ons op!