Materialen

Materialen

VanDerEng werkt met topkwaliteit kunststof folies als basis voor labels en andere producten. Deze kunststoffen worden over het algemeen speciaal vervaardigd voor VanDerEng. Deze recepturen met precies de juiste additieven zorgen voor een palet aan materialen, welke onze labels voor elke markt geschikt maken.

Wij verdelen de kunststoffen over een aantal hoofdgroepen, met een onderverdeling in verschillende types:

 

P.E.Polyeteen/ Polyethyleen Hoge dichtheid HDPE(hard)

  • Duraflex is een HDPE met een gladde oppervlakte. Deze is goed geschikt voor thermo transfer printen en beschrijfbaar met een stift. Duraflex is niet beschrijbaar met potlood of pen. Deze kunststof is beschikbaar in gekleurde variant. Door deze intensieve kleuring zijn deze kleuren langer bestendig dan bijvoorbeeld monotex of Tyvek welke nagekleurd worden. Kenmerken van Duraflex zijn: hoge taaiheid, slagvast, goede chemische bestandheid en onschadelijk voor de gezondheid.
  • Monotex is een HDPE voorzien van een speciale coating. Hierdoor heeft het materiaal een zuigende oppervlakte. Geschikt voor matrix printers en te beschrijven met potlood, pen en stift. Door de coating is de het oppervlakte heel goed te bedrukken en te printen met een thermo transferprinter.
  • Thermo PE is eenzijdig voorzien van een warmtegevoelige coating. Hierdoor is een carbonlint bij thermo transfer printen niet nodig, wegens tijdsbesparing veel gebruikt. Door deze warmte gevoelige oppervlakte is het label wel vochtgevoelig, ook (zon)licht heeft op den duur invloed op deze laag.
  • Tyvek is een geperste PE als slierten door kleine gaatjes en hierna gewalst tot een laag, zo verkrijgt dit een vezelachtige structuur (lijkt een beetje op papier)Door deze structuur verkrijgt het materiaal een enorme bestendigheid ook bij buitengebruik. Ons Tyvek is bovendien voorzien van een speciale thermo transfer coating. Door het zuigende oppervlakte geschikt voor matrix printers en te beschrijven met potlood pen en stift. Verkrijgbaar in 11 kleuren: wit, rood, oranje, geel, groen, mint, blauw, paars, roze, grijs, bruin.

 

P.S.Polystyreen

Polystyreen is een harde, stijve kunststof met een glanzend oppervlak. Ten behoeve van de print- en beschrijfbaarheid is deze ook met één matte zijde te verkrijgen. Polystyreen neemt weinig tot geen vocht op en is reukloos en niet smaakbeïnvloedend. Dit maakt dit materiaal ook zeer geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie. Andere producten die van P.S. worden vervaardigd zijn steeketiketten en breekmunten.