Normpack Licentie voor vandereng

Normpack Licentie voor vandereng

Wat is Normpack?

Normpack® is het keurmerk voor plantenverpakkingen en afwasbare stickers. Het keurmerk is ontwikkeld omwille van milieubeheersing, kwaliteitsborging en logistieke efficiency. Voor de komst van het keurmerk Normpack® was er sprake van sub-optimalisatie wat tot diverse problemen leidde. Problemen zoals vervuiling van de afvalstromen, productschade door te zwakke trays en onhandige maatvoering voor het maken van mixkarren. Doordat deze onderwerpen sector breed opgepakt zijn is er een standaard ontstaan. Het keurmerk Normpack® is ‘de standaard’ voor eenmalige plantentrays.

OVER NORMPACK®STICKERS

Normpack stickers zijn stickers die afwasbaar zijn. Juist daarom zijn alleen deze stickers op de meermalige bloemen en planten fusten toegestaan. Door Normpack stickers te gebruiken kunnen de bloemenemmers goed gereinigd worden en kan iedereen gebruik maken van schone emmers.  Per 14 december 2019 moeten álle planten voorzien zijn van een plantenpaspoort. Het plantenpaspoort moet fysiek worden aangebracht per kleinste verkoopeenheid en kan meerdere verschijningsvormen hebben (o.a. bevestigen/printen op potten, hoezen, labels, etiketten,..). Bij gebruik van stickers op meermalig fust zijn alleen Normpack® stickers toegestaan. Deze stickers hebben een in water oplosbare lijmlaag en een waterdoorlatende toplaag. Hierdoor zijn ze in de fustwasmachines goed af te wassen en veroorzaken ze geen storingen.

DUURZAAM EN RECYCLEBAAR

Op jaarbasis worden er circa 180 miljoen trays geproduceerd. Normpack trays zijn duurzaam en recyclebaar. De trays zijn “Designed for Recycling”. De trays worden alleen van het materiaal polystyreen gemaakt, dit maakt recycling goed mogelijk. De trays worden na gebruik op grote schaal ingezameld. Het materiaal wordt vervolgens weer gebruikt als grondstof voor nieuwe trays.

VANDERENG NORMPACK® LEVERANCIER

Vanaf heden staat VanDerEng als leverancier vermeld op de website van Normpack. Wij beschikken over een Normpack® licentie die nodig is om stickers voor het plantenpaspoort te kunnen en mogen leveren. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw accountmanager of met de Commerciële Binnendienst van VanDerEng: 088 881 0800 / info@vandereng.nl.

Bekijk ook:

NIEUW: VDE STEEL® LABELS

De Europese staal- en betonbouw is één van VanDerEng’s belangrijkste markten binnen het industriële segment. Voor producenten in de staal- en betonbouw is de houdbaarheid en scheurbestendigheid...

nieuws
/
21 juni 2019