Vandereng’s Food Safe Traceability Label

Vandereng’s Food Safe Traceability Label

VanDerEng: gespecialiseerd in labels voor de voedingsindustrie

VanDerEng heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van voedselveilige labels en etiketten voor de voedingsindustrie, waarop de benodigde gegevens – zoals de barcode, productiedatum, omschrijving en dergelijke – gemakkelijk zijn aan te brengen. Doordat VanDerEng een veelheid aan materialen kan leveren, is het mogelijk om ook labels te maken uit materiaal dat bijvoorbeeld bestand is tegen de lage temperaturen (tot -40°C) waaraan de vlees- en visproducten in het ketenproces worden blootgesteld.

Traceerbaarheid is topprioriteit

In de voedingsindustrie heeft traceerbaarheid absolute topprioriteit. Wanneer producten moeten worden gesneden, gefileerd of geportioneerd, is het vaak gewenst dat alle individuele onderdelen gedurende het gehele productieproces kunnen worden gevolgd. Speciaal voor deze specifieke marktvraag heeft VanDerEng een label ontwikkeld waarbij de dataoverdracht 100% gegarandeerd is: het Food Safe Traceability Label.

VanDerEng’s Food Safe Traceability Label

De afmetingen van het VanDerEng’s Food Safe Traceability Label – 75mm x 330mm – maken het label ideaal voor eenvoudige bevestiging aan de meest gangbare industriële kratten zoals de E1, E2 en de viskratten. Een deel van het label – 100mm – is opgedeeld in een vijftal afscheurbare strips van elk 20mm. Het label en de strips voegen op efficiënte wijze waarde toe aan het productieproces. Bij aankomst van het vlees- of visproduct kunnen de barcodes en de batchnummers worden geprint bij het aanmaken van een partijnummer en kunnen de verschillende delen – parallel aan de productieproces – eenvoudig worden afgescheiden.

Registratie in ERP-systemen

Wanneer een vlees- of visproduct is verkocht, scheurt de operator bij het pakken van het product een strip van het label. De strip kan worden geplakt aan de ordersticker en gedurende het productieproces bij de order worden gehouden. Bij een product in originele verpakking of wanneer er een handeling moet worden gedaan, zoals fileren of portioneren kan dit worden toegepast. Bij registratie van het product in een ERP-systeem, als bijvoorbeeld Reflex Systems, kan de barcode op de strip worden gescand voor het juiste partijnummer en is het product voorzien van het juiste partijregistratie.

ISEGA® gecertificeerd

Het materiaal waarvan het VanDerEng’s Food Safe Traceability Label wordt gemaakt, Duraflex, is een HDPE met een dikte van 150 microns voorzien van het ISEGA® voedselveiligheidscertificaat.  Ook de inkt die we gebruiken om op verzoek voorbedrukte monsters toe te sturen, is voorzien van een voedselveiligheidsverklaring.

Meer weten?

Mocht u meer willen weten over VanDerEng’s Food Safe Traceability Label dan verzoeken wij u contact op te nemen met Jeffrey Daalhuizen, Manager verkoopbinnendienst van VanDerEng. U kunt Jeffrey bereiken op 088 881 08 00 of via Jeffrey.Daalhuizen@vandereng.nl