GREENCORE®: DE DUURZAME LABELVARIANT

GREENCORE®: DE DUURZAME LABELVARIANT

STAP VOOR STAP NAAR LAGERE FOOTPRINT
Wereldwijd dringt het besef door dat wij zorgvuldiger met onze planeet om dienen te gaan. Reden voor VanDerEng om duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen te bepalen binnen ons Environmental Challenge 2025 programma. Doelstellingen waarmee we stap voor stap onze CO2 footprint terug willen brengen. De afgelopen twee jaar hebben wij intensief gewerkt aan de ontwikkeling van materialen die een lagere footprint hebben maar wél dezelfde mechanische kenmerken behouden.

TROTS OP GREENCORE®
Daarom presenteren wij nu met trots GreenCore®: de duurzame labelvariant. De basis van onze GreenCore® producten is een kunststof film met een gerecyclede kern. Mechanisch bevat het dus alle eigenschappen van virgin materiaal, maar met een beduidend lagere footprint. Om het materiaal ook goed te kunnen printen hebben we de buitenkanten voorzien van een zo dun mogelijke laag virgin folie. Hierdoor krijgen de GreenCore® producten hun karakteristieke lichte kleur en een duurzame uitstraling!

GREENCORE® KERN
Voor de 150 en 250mu folies bestaat de kern van de GreenCore® films uit Post Consumer Recyclede (PCR) materialen: in feite huishoudelijk afval wat gescheiden is naar soort. Voor de GreenCore® film gebruiken wij PE. De 400mu GreenCore® kern bestaat uit gerecycled PP (RPP) afkomstig van verpakkingsmaterialen van bloemenveilingen en supermarkten.

GREENCORE® PRODUCTEN
Op dit moment is GreenCore® verkrijgbaar in 150 en 250mu. Uitermate geschikt voor sleufetiketten en andere TT labels. Binnenkort verwachten wij het GreenCore® materiaal ook in 400mu aan te kunnen bieden voor steeketiketten en andere wat dikkere labeltoepassingen. De kleur van de dunnere materialen (150 en 250mu) is lichtgroen. De dikkere variant zal in een lichtgrijze kleur verkrijgbaar zijn.

GREENCORE® VOORDELEN
Het werken met GreenCore® producten levert maar liefst 10 voordelen op:

  1. De GreenCore® kern bestaat voor ruim 40%* uit Post Consumer Recycled (PCR) materiaal, oftewel huishoudelijk afval;
  2. GreenCore® producten hebben hierdoor 31%* minder CO2-uitstoot op basis van een footprint van slechts 1,5kg CO2/kg;
  3. Afhankelijk van de dikte hebben de GreenCore® producten een lichtgroene of lichtgrijze kleur waarvan het patroon van badge tot badge licht kan variëren;
  4. Door toepassing van een ultradunne laag virgin aan de buitenkant hebben de GreenCore® producten uitstekende printeigenschappen;
  5. Hierdoor hebben de GreenCore® producten een onderscheidende duurzame uitstraling waarmee heel duidelijk wordt dat het een gerecyclede film betreft;
  6. De scheurbestendigheid van GreenCore® producten is gelijkwaardig is aan die van virgin producten;
  7. GreenCore® producten hebben een hoge weerstand tegen verkleuring als gevolg van UV;
  8. GreenCore® producten hebben een uitstekende vochtweerstand;
  9. De rek&strek van GreenCore® is vergelijkbaar met die van virgin materialen;
  10. GreenCore® wordt geproduceerd bij een Nederlandse foliefabrikant, hetgeen bijdraagt aan de verlaging van de CO2 footprint.

 

NOOT: * Deze data zijn gebaseerd op onafhankelijk vastgestelde verklaringen en opvraagbaar bij onze binnendienst.

GREENCORE® BESTELLEN
De GreenCore® producten zijn eenvoudig te bestellen bij de Commerciële Binnendienst van VanDerEng via 088 – 8810 800 / info@vandereng.nl.