VanDerEng

Het bedrijf

VanDerEng is een ambachtelijke, maar uiterst innovatieve en moderne organisatie. Inmiddels heeft ons bedrijf ruim een eeuw ervaring in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige labels en etiketten. Onze producten worden wereldwijd ingezet voor de identificatie van producten, processen en personen in een breed aantal branches.

Pand VanDerEng B.V. - vroeger

Vroeger

In 1894 had de familie Van der Eng een zagerij in Uitgeest. Vanuit de houtbewerking is het bedrijf steeds specialistischer gaan werken door zich toe te leggen op houten etiketten voor de visindustrie.

 

Houten labels waren in die tijd zeer geschikt om in vochtige omstandigheden te gebruiken.

Omdat VanDerEng zich midden in een bloembollengebied bevond, konden de houten labels ook aan bollenkwekers worden gesleten. Langzamerhand vonden de producten steeds meer afnemers, zoals slachterijen, huidenzouterijen, bouwbedrijven, etc.

 

Van oudsher is de onderneming bezig geweest de productieafdeling te optimaliseren. Door het specifieke karakter van het bedrijf is het machinepark grotendeels in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Qua materialen is sinds de beginjaren veel veranderd. In de jaren ‘60 vond de overstap naar kunststof als basismateriaal plaats. Inmiddels is VanDerEng uitgegroeid tot internationaal toonaangevend op het gebied van duurzame kunststof labels.

Nu en Straks

Met een meer dan 100 jaar expertise ondersteunen wij tal van sectoren in het aanbrengen van productinformatie. Met onze brede portfolio zijn wij vooral actief in de in de tuinbouw, de voedingsindustrie, de zware industrie en de vrijetijdsindustrie.

Dankzij informatietechnologie neemt identificatie een steeds belangrijke rol in tijdens het vaststellen van de kenmerken van een object of een proces. VanDerEng is op dit gebied een toonaangevend Internationaal georiënteerde producent van niet-zelfklevende informatiedragers, die bijdragen aan de optimalisatie van product-, persoons- en procesidentificatie.

Pand VanDerEng B.V. - Nieuw